Известие

Collapse
No announcement yet.

Парно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

При моята 164-ка , ако не съм изключил климатроника от бутона OFF , клапите си остават където са били и не се движат при положение "на контакт". За предното редукторче , което е за "топло-студено" не съм казал че трябва да се сваля таблото , но за задното.... Аз за това свалях табло. Предното се вижда и долу-горе стига , но едва ли може да се извади без демонтаж на таблото. Ако може , ще съм много благодарен и ще почерпя този който ме светне как става! Защото сега не барам градусите , за да не ми остане пак на студено.
    Alfa 164 2.0TS Super -ex. Alfa 145 1,6 Boxer- ex.Alfa 155 2.5 V6 - ex.Alfa 156 2.5 V6 24V - ex.
    Alfa 164 2.0 TS Super - ex.
    Alfa 166 2.4 JTD 2003г.

Comment

Ами мойта въобще няма бутон Офф за да излюча климатроника и клапата си се движи всеки път независимо от избраната температура,от температурата в купето и външната.Просто си е закон да отиде от единия край до другия и после се връща,сравнява температурите и се намества клапата.Втори редуктор няма,а за първия аз съм го свалял и слагал и жилото съм закачвал без да свалям таблото.След първия следва жилото което е хванато дирентно за клапата и това е.Вярно,че 2 седмици в буквалния смисъл бях полудял с тоя климатроник но накрая го разгадах. Ако имаш някакви проблеми казвай,ще помагам.
      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby
        Ами мойта въобще няма бутон Офф за да излюча климатроника и клапата си се движи всеки път независимо от избраната температура,от температурата в купето и външната.Просто си е закон да отиде от единия край до другия и после се връща,сравнява температурите и се намества клапата.Втори редуктор няма,а за първия аз съм го свалял и слагал и жилото съм закачвал без да свалям таблото.След първия следва жилото което е хванато дирентно за клапата и това е.Вярно,че 2 седмици в буквалния смисъл бях полудял с тоя климатроник но накрая го разгадах. Ако имаш някакви проблеми казвай,ще помагам.
        Ученото си е учено
        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Момчета много ви благодаря за информацията.Утре ми е почивен ден и смятам да се занимая с колата си.Ще реша проблема с това парно независимо дали ще има зима тази зима Ще ви пиша когато го оправя, за да знаете на какво съм се натъкнал. Сега: ако някой знае къде ще ми оправят стартера като го сваля нека сподели, ще почерпя Май ми е заминал бендиксът. Почукваше много силно като палех- сега не мога да запаля

Comment

На Сливница и Раковска има работилници за ремонт на стартери и алтернатори.Не е кой знае каква работа.Имаш да развиеш 2 болта и 1 гайка,да се омажеш малко с грес и ще си го смениш сам.Проблема е че са дизела бендикса струваше към 120лв.Смени си и втулката,лагерчето и четките щом ще го сваляш.Те поне не са скъпи.
            Успех!
            Opel Astra J
            ex:
            Alfa Romeo 164 2.5TD
            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Благодаря! Но за болтовете не съм съгласен Малко повече са.

Comment

Първоначално публикувано от mishena
                Благодаря! Но за болтовете не съм съгласен Малко повече са.
                Аз говорех за болторете за разглобяване на стартера.
                Opel Astra J
                ex:
                Alfa Romeo 164 2.5TD
                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Вече го изядох стартера сега минавам на парното.Но много се измъчих- трябваше да сваля и смукателните к.Сега ще я зглобя и ....

Comment

Working...
                  X